Sistemi mund të krijojë një ndërtesë të tërë me teknologji 3-D

Sistemi mund të krijojë një ndërtesë të tërë 3-D

Lista e materialeve që mund të prodhohen me shtypjen 3-D është rritur për të përfshirë jo vetëm plastika, por edhe metal, qelq, madje edhe ushqim. Tani, hulumtuesit e MIT po zgjerojnë listën më tej, me hartimin e një sistemi që mund të shtypë 3-D strukturën bazë të një ndërtese të tërë.

Strukturat e ndërtuara me këtë sistem mund të prodhohen më shpejt dhe më pak se metodat e ndërtimit të lejuara, thonë studiuesit. Një ndërtesë gjithashtu mund të përshtatet plotësisht për nevojat e një vendi të caktuar dhe dëshirat e krijuesit të tij. Edhe struktura e brendshme mund të modifikohet në mënyra të reja; mund të inkorporohen materiale të ndryshme, ndërsa procesi shkon së bashku dhe densiteti i materialit mund të ndryshohet për të siguruar kombinime optimale të fuqisë, izolimit ose pronave të tjera.

Sistemi robotik është përshkruar këtë javë në revistën Science Robotics, në një letër nga Steven Keating PhD ’16, një diplomë inxhinierike mekanike dhe ish bashkëpunëtore kërkimore në grupin e Ndërmjetësuar Mater në MIT Media Lab; Julian Leland dhe Levi Cai, të dy asistentë kërkimi në grupin e Ndërmjetësuarve; dhe Neri Oxman, drejtor i grupit dhe profesor i asociuar i arteve dhe shkencave të medias.

2017-09-04T12:25:59+00:00